^Back To Top

Calendar

« Mai 2016 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Articole filtrate după dată: Mai 2016

Joi, 26 mai , Centrul Europe Direct Ploiesti a fost gazda unui important eveniment dedicat antreprenorilor juniori, concursul multiregional „Romanian Business Challenge” care a avut la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, sala Europa.
Evenimentul a fost organizat de Centrul Europe Direct Ploiesti si Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiesti in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti, Centrul National pentru Dezvoltarea Invăţământului Profesional şi Tehnic din România, Inspectoratul Şcolar Prahova, ROCT(Romanian Coordination of Training-firms), Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti, CECCAR Prahova şi Banca Comerciala Romana,Asociatia Centrul Cultural si Antreprenorial “ACUM” si Camera de Comert si Industrie Prahova,
Au participat peste 60 de persoane: 48 de elevi de la diverse licee din tara, impartiti in 8 echipe mixte, profesori coordonatori si membrii ai juriului.
Centru Europe Direct Ploiesti a avut un invitat special care a dat o nota europeana evenimentului, este vorba despre directorul general al Camerei de Comert Bilaterale Britanico-Romane - Dl Charlie Crocker, care a vorbit participantilor despre experienta sa in domeniul afacerilor si a evidentiat cele 3 elemente de succes: viziune, misiune si valoare.
Elevii din concurs au avut de analizat un studiu de caz, care prezenta situaţia unei firme reale si au fost punctati pentru soluţiile identificate la problemele cu care se confrunta firma respectiva.
Printre criteriile de alegere a echipei castigatoare s-au numarat: lucrul in echipa, prezentarea afacerii, identificarea momentului critic al existentei firmei, parghiile folosite de companie pentru redresarea economica pe parcursul existentei sale, identificarea elemente mix-ului de marketing pe care se bazeaza firma pentru a obtine o pozitie cat mai buna in piata, analiza SWOT privind deschiderea unei filiale in Romania, realizarea prezentarii in Power-Point.
Comisia de evaluare a fost formata din:
- Dna. Luana TEODORESCU - Coordonator - Centrul Europe Direct Ploiești/Director - Directia Programe si Afaceri Europene a CCI Prahova
- Dra. Diana CRĂINICEANU - Responsabil Comunicare - Centrul Europe Direct Ploiesti/Consilier- Directia Programe si Afaceri Europene a CCI Prahova
- Dna. Manuela DIACONU – Info Ofiter - Centrul Europe Direct Ploiesti/Consilier - Directia Programe si Afaceri Europene a CCI Prahova
- Dna. Daniela BUZOIANU - Conf. Univ. Dr. Ing. Ec. – Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti
- Dna. Alina Gabriela BREZOI - Lect. Univ. Dr. Facultatea de Stiințe Economice - Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti
- Dna. Alexandra OLTEANU – Consultat financiar - Banca Comerciala Romana
- Dna. Rodica MATEI - Profesor- Colegiul Economic Virgil Madgearu Ploiesti.
Concursul Romanian Business Challenge reprezinta o oportunitate pentru elevi, care pot experimenta munca intr-o echipa naționala.
Efectele negative ale crizei economice: reducerea locurilor de munca, desființarea unor firme, destabilizarea vieții economice afecteaza intreprinderile și populația României.
Lumea are nevoie de inteligenţa şi creativitate pentru a ieşi din criza economică, motiv pentru care şcoala trebuie să dezvolte elevilor o gândire creativă, o analiză critică, deprinderea de a lucre în echipă, de a se integra rapid la un nou loc de muncă şi o pregătire practică temeinică pentru a înţelege şi interpreta efficient evoluţiile din mediul economic.
Clasamentul a fost urmatorul :
LOCUL 1 – Echipa 2
Nume Prenume elev/student Liceul
Pateanu Bianca Maria Colegiul “Ion Kalinderu” Busteni
Iancu Tudor Mihai Colegiul Economic „Virgil Madgearu”Ploiesti
Muscalu Anisia Colegiul Tehnic Constantin Istrati Campina
Pirlea Ana Maria Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti
Florescu Horia Scoala Superioara Comerciala “Nicolae Cretulescu” Bucuresti
Ciobota Mihai Cornel Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti
LOCUL 2 – Echipa 1
Nume Prenume elev/student Liceul
Gurgu Mihaela Colegiul “Ion Kalinderu” Busteni
Debu Iuliana Tatiana Colegiul Economic „Virgil Madgearu”Ploiesti
Astratinei Alberto Colegiul Tehnic Constantin Istrati Campina
Hammad Sara Colegiul Tehnic Mircea Cel Batran Bucuresti
Dumitru Irina Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti
Boboc Bogdan Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti
LOCUL 3 - Echipa 4
Nume Prenume elev/student Liceul
Toma Alexandru Colegiul Tehnic Constantin Istrati Campina
Gomeaja Tudor Scoala Superioara Comerciala “Nicolae Cretulescu” Bucuresti
Dumitru Cristina Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti
Barlaboi Elena Andreea Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti
Radu Danut Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti
Olteanu Izabela Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti
Echipele castigatoare la concursul Romania Business Challenge au fost premiate in cadrul Targului National al Firmelor de Exercitiu, care a avut loc a doua zi la Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti.
Cupele acordate castigatorilor au fost realizate prin Centrul Europe Direct Ploiesti, co-organizator al evenimentului.
Targul National al Firmelor de Exercitiu a avut ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor si orientarea acestora spre cariera de viitori manageri. Fiecare firma de exercitiu a avut amenajat un stand in cadrul Targului.
Competitiile pentru care s-au luptat cele 63 de firme de exercitiu au fost:
- cel mai bun stand,
- cel mai bun catalog de prezentare,
- cea mai buna pagina web,
- cel mai bun spot publicitar,
- cele mai bune materiale de promovare,
- cel mai bun vanzator,
- cea mai buna mascota.
Reprezentantii Centrului Europe Direct Ploiesti au facut parte din comisiile de evaluare ale competitiilor: „Cea mai buna pagina web”, „Cel mai bun Catalog de prezentare” si „Cel mai bun Spot publicitar”, „Cele mai bune materiale de promovare”, implicandu-se direct in procesul de departajare.
Au fost acordate 3 premii si 3 mentiuni la fiecare categorie, iar cele mai bune punctaje pe toate competitiile au fost premiate cu locul I, II si III.
Castigatorul locului I de anul acesta a fost firma de exercitiu ”F. E. Bio Life Technology S.R.L” formata din elevi ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Ploiesti sub indrumarea Doamnei Profesor Simona Lupu.
Primaria Municipiului Ploiesti a acordat castigatorilor de pe primele 3 locuri din toate competitiile premii in bani.
Centrul Europe Direct Ploiesti a avut un stand in Targ in cadrul caruia echipa centrului a prezentat si distribuit gratuit elevilor, studentilor si profesorilor coordonatori participanti materiale despre Europa cu focalizare pe Institutiile UE, drepturile cetatenilor si tineretul in UE.
La activitati au participat peste 300 de persoane atat elevi, studenti cat si cadre didactice de la UPG Ploiesti si si din liceele/grupurile scolare participante la competitie.

IMG 1863IMG 1929IMG 1944IMG 1964IMG 1972IMG 1975IMG 1998IMG 1999IMG 2044IMG 2051IMG 2331IMG 2552

Publicat în Evenimente

In perioada 9-12 mai 2016 Centrul Europe Direct Ploiesti impreuna cu Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti au organizat un complex de activitati al carui scop a fost aniversarea Zilelor Europei şi a Uniunii Europene şi afirmarea europeana a tinerilor implicati in activitaţi de natura, educaţionala, culturala, sociala si sportiva.

Campania s-a numit “9 Mai-Ziua Europei dar si ziua ta!”, iar pe parcursul celor 4 zile au avut loc prezentari si dezbateri tematice despre Institutiile Uniunii Europene, Reteaua de Informare Europe Direct Romania, Centrul de Informare Europe Direct Ploiesti, seminarii stiintifice interdisciplinare, proiectii despre UE, un concurs si un Flashmob organizat in campusul Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti.

La evenimente  au participat peste 300 de studenti si profesori ai Universitatii de Petrol si Gaze-Ploiesti si Universitatii Valahia din Targoviste, elevi si profesori ai liceului Economic Virgil Madgearu Ploiesti precum si invitati internationali de la Universidad Nacional de Educacion a Distancia Madrid din Spania.

IMG 1261IMG 1337IMG 1380IMG 1413IMG 1420IMG 1451IMG 1576IMG 1614IMG 1624IMG 1658

Publicat în Evenimente
Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.