^Back To Top

Calendar

« Octombrie 2017 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

EUROPE DIRECT PLOIESTI - STIRI - EVENIMENTE
Marți, 10 Octombrie 2017 08:37

Seminar “Performanta prin Parteneriate”

In data de 5 octombrie 2017, cu ocazia “ Zilei Internationale a Educatiei” dar si a zilei nationale a         “ Centrelor Europe Direct” am organizat impreuna cu  Colegiul Economic “Virgil Madgearu” , un seminar in care am prezentat parteneriatul intre noi dar si alte realizari ale ambelor  organizatii obtinute prin parteneriate.

Echipa Europe Direct Ploiesti a fost insotita la Colegiu  de distinsi oaspeti din Fermo, Italia si  Boemia Centrala ,Republica Ceha , parteneri ai CCI Prahova intr-unproiect finantat cu fonduri UE. Astfel, am prezentat in mod direct elevilor si dascalilor rezultatele unui parteneriat European. Apartenenta noastra la Uniunea Europeana ne-a deschis si mai mult orizonturile si ne da posibilitatea sa facem un permanent schimb de know-how astfel in cat sa evolutia noastra sa fie continua.

La evenimentul organizat , doamna Luana Teodorescu Coordonatorul Centrului “Europe Direct” a inmanat Diplome de Excelenta doamnei Simona Lupu Director al Colegiului Economic “ Virgil Madgearu  si reprezentantilor Inspectoratului Judetean Prahova .La multe dintre activitatile desfasurate de Centrul Europe Direct  pe parcursul intregului an si-au adus contributia si   dascali ai acestei institutii de invatamant. Astfel, am profitat de acest eveniment si am rasplatit cu diplome profesorii care ne-au fost alaturi in demersul educational .

 Dupa o scurta prezentare facuta de Doamna Director Simona Lupu ,a colegiului si a proiectelor derulate in cadrul acestuia am constatat  inca odata ca avem elevi foarte buni care au participat cu rezultate deosebite. la diverse activitati , concursuri si olimpiade  atat in tara cat si in strainatate .

Au urmat prezentarile invitatilor straini: Domnul Giancarlo Fermani reprezentantul Camerei de Comert din Fermo a prezentat regiunea sa c a o zona industrializata intre Lazzio ( Roma) si Bologna (Toscana) unde  este nevoie de specialisti in domeniul tehnic si ecomomic  si a mentionat ca pe langa buna  colaborare existenta  deja intre Camera de Comert  din Fermo si Camera de Comert si Industrie Prahova, se doreste si o colaborare intre tinerii  din Prahova  si tinerii din Fermo, reprezentati la intalnirea noastra de Dna Cristina Corriadini Directoarea Institutului tehnic Fermo.

Aceeasi dorinta de colaborare interinstitutionala au prezentat-o si partenerii cehi, atat Camera de Comert Boemia Centrala cat si profesorii de la Colegiul Tehnic Emil Kolben a din Rakovnik.

Traim intr-o perioada de globalizare continua care poate fi in beneficiul tinerilor  daca stiu sa o inteleaga  si este de datoria noastra sa le prezentam diferite oportunitati. In urma vizitei putem spune ca am ramas placut impresionati de tineretul nostrum,au calatorit foarte mult, vorbesc  cateva limbi de circulatie  international, stiu sa-si puna in valoare calitatile si cunostintele.

Dupa  seminarul de la scoala, delegatia CCI Prahova,   liceenii , profesorii si reprezentantii Inspectporatului Scolar Prahova  au participat la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti la un concert –scoala sub bagheta Maestrului Dirijor Radu Popovici.Cultura muzicala trebuie sa faca si ea parte din demersul educationalcompex care trebuie sa pregateasca tanara noastra generatie pentru a fi competitiva pe piata gobala a fortei de munca.

IMG 9686

IMG 9713

IMG 9711

IMG 9735

Publicat în Evenimente
Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.