^Back To Top

Calendar

« August 2016 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Articole filtrate după dată: Miercuri, 31 August 2016

Joi, 31 august Centrul Europe Direct Ploiesti impreuna cu Muzeul Judetean de Arta Prahova „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiesti a organizat  festivitatea de premiere a elevilor ce au participat in aceasta vara la "Vacanta europeana la muzeu".

La intreaga actiune  au participat peste 100 de persoane, copii, parinti, cadre didactice, personal de specialitate din partea muzeului.

Programul „Vacanta europeana la muzeu”  s-a desfasurat pe perioada vacantei, in lunile iulie- august si a fost destinat  copiilor de varsta scolara de la 7 la 14 ani.

Acest proiect este o alternativa interesanta pentru petrecerea vacantei de vara de catre cei mici intr-un mod educativ.

Au fost organizate sesiuni de lucru  pe grupe de varsta: 7 – 9 ani, respectiv 10 – 14 ani  iar grupele au avut maxim 15 copii pentru a putea sa se lucreze direct cu fiecare in parte.

Activitatile au cuprins vizitarea  muzeului, comentarii plastice pe marginea lucrărilor aflate în expoziţii, teorie despre istoria artei, folosirea culorii, intelegerea formelor cat şi activităţi practice – desen, acuarelă, modelaj, sub îndrumarea  competenta si dedicata a personalului de  specialitate al Muzeului de Artă Ploieşti.

Expertii Centrului ED Ploiesti au prezentat si au discutat cu participantii despre tarile Uniunii Europene, capitalele  lor, steaguri, personalitati si calitatea de cetatean European pe care o avem cu totii, mici sau mari. Copii au fost foarte incantati sa povestesca experientele lor legate de vizite in tarile UE, de cunostinte pe care le au acolo sau despre aceste tari.

Toata aceasta activitate s-a materializat in organizarea a doua concursuri de desen in care am jurizat atat valorea artistica, aplicatea teoriei invatate, creativitatea copilului  cat si mesajul European al lucrarii.

Astfel, la festivitatea de premiere am oferit la fiecare grupa de varsta Trofeul: “CETĂȚEAN EUROPEAN CREATIV”, premii si  mentiuni.

Pentru ca toti copii au fost foarte implicati si entuziasti, am avut grija ca fiecare sa plece acasa cu o diploma si un mic cadou din partea Centrului.

Festivitatea s-a incheiat cu o tratatie dulce pentru toti participantii spre deliciul celor mici. Atat copii cat si parinti au apreciat și au fost foarte incantați de inițiativa și organizarea acestui eveniment.

Toate lucrarile realizate in cadrul “Vacantei europene la muzeu” vor face parte dintr-o expozitie care va fi o luna pe simezele muzeului ploiestean.

IMG 4158IMG 4241IMG 4261IMG 4264IMG 4330

Publicat în Evenimente
Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.