^Back To Top

Calendar

« Noiembrie 2016 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Articole filtrate după dată: Joi, 24 Noiembrie 2016
Joi, 24 Noiembrie 2016 06:32

Daramarea barierelor prin accesul on-line

Miercuri, 23 noiembrie, Centrul Europe Direct Ploiesti, in parteneriat cu Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti si compania Exelo Training&Development din Bucuresti  a organizat un workshop denumit generic “Daramarea barierelor prin accesul on-line”, care s-a desfasurat in incinta Universității Petrol-Gaz din Ploiești, sala de conferinte AP10.

Obiectivul acestui eveniment l-a constituit informarea tinerilor depsre tehnologiile digitale aplicabile in piata unica europeana si pregatirea tinerei generatii pentru aceasta si dar si  apropierea mediului de afaceri de cel universitar. 

Atingerea obiectivului propus a fost posibila cu sprijinul si expertiza companiei Exelo Training&Development care detine un produs denumit “Simulatorul de Business”.

Acesta este o platforma online care simuleaza provocarile operationale ale unei organizatii si testeaza abilitatile de business ale participantilor si este o aplicare a abordarii moderne a educatiei prin intermediul jocului.

Platforma permite participantilor sa inteleaga provocarile operationale ale unei organizatii bazate pe proiecte cum ar fi complexitatea si interrelationarea dintre diferitele functiuni ale unei organizatii sau consecintele deciziilor manageriale.

Software-ul emuleaza o piata in care echipele de management ale diferitelor organizatii se afla in competitie.

La workshop au participat 30 de studenti de la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Facultatea de Știinte Economice - Master Managementul Sistemelor Microeconomice - anul 2 si numerosi reprezentanti ai mediului academic.

De asemenea, au fost invitati si au participat si reprezentanți ai mediului de afaceri prahovean, care cu placere si curiozitate s-au alăturat studenților si cadrelor didactice si au format împreună echipe de lucru, împărtășnd astfel din expertiza lor de business.

Evenimentul a durat 3 ore si jumatate timp in care a fost lansat un scenariu:  5 companii tinere care se afla in competitie in aceeasi piata - Aplha Ltd, Beta Tld, Gamma Ltd, Delta Ltd si Epsilon Ltd; doua din companii aveau proleme de imagine, alta de natura HR, cea de-a treia avea probleme de cash si ce a de a 5-a  era in regula, dar trebuia sa se mentina pe piata si sa faca profit.

Membrii echipelor au avut ca tema sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a „salva” companiile, astfel, proprietarii companiilor au decis sa angajeze noi manageri, virtuali,  si le-au solicitat sa analizeze strategia organizatiei, sa asigure ca organizatia nu are probleme de lichiditate, sa stabilizeze operatiunile si sa seteze un plan de crestere pentru orgzanizatie, sa atinga obiectivele setate de actionari si sa pregateasca o previziune a cash flowului pe 4 trimestre.

S-a lucrat interactiv, participantii au avut ocazia sa aplice practic notiunile studiate in cadrul masterului si au ajuns sa intelega mai bine structura unei organizatii si importanta elaborarii de  strategii, planificarea obiectivelor strategice, lucrul in echipa, importanta leadership-ului, luarea deciziilor in conditii de presiune, cum sa gestioneze schimbarea si stresul sau cum sa degele eficient.

Fiecare din participanti a avut ocazia sa-si asume un rol in echipa impreuna cu care a proiectat destinul unei companii pentru o perioada (virtuala) de doi ani (cele 4 trimestre). La finele celor doi ani am facut impreuna bilantul firmelor: faliment sau leader de piata.

Reprezentantii Centrului Europe Direct Ploiesti s-au implicat activ in joc, facand parte din cate o echipa  alaturi de masteranzi, profesori sau oameni de afaceri si reusind impreuna cu echipa lor, salvarea a 2 din cele 5 firme.

La finalul jocului, toti participantii au fost felicitati pentru rezultate, au primit diplome de participare si au apreciat experienta ca fiind una extrem de folositoare.

Consideram ca “Simulatorul de Business” este o metoda de învățare inedită care provoacă participanții să comunice, să ia decizii și să-și asume responsabilitatea. La toate acestea se adaugă și distracția din timpul unui astfel de exercițiu.

1234

Publicat în Evenimente
Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.