^Back To Top

Calendar

« Februarie 2017 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Articole filtrate după dată: Februarie 2017

In perioada 07–12 februarie, Centrul Europe Direct Ploiesti aparticipat la instruirea organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România la Odorheiul Secuiesc, județul Harghita.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai celor 31 de Centre Europe Direct din România și Dna. Ioana Marchiș (Reprezentanța CE), coordonatorul Rețelei Europe Direct România.

Trainingul a avut ca tema principala „Scrierea creativa pentru media socială și măsurarea campaniilor online și offline”, iar trainer a fost doamna Ella Moroiu, jurnalist și expert în media socială și campanii de comunicare.

Cea de-a doua parte a instruirii a cuprins discutii despre Planul de investiții și raportarea programului, momente cheie ale anului 2017 (10 ani de la aderarea României la UE, expoziții itinerante, prezența locală a EDIC etc.), noua generație ED România, discutii conduse de Dna Ioana Marchiș coordonatorul Rețelei Europe Direct România.

Pe planul de Investitii  din cele 500 de centre de informare europe direct existente la nivelul UE, au depus proiect 53 de centre. In Romania au depus proiecte 9 centre, din care 5 au castigat. Acestea sunt centrele de la Centrele Europe Direct din: Galati, Cluj, Maramures, Iasi si Fagaras. Contractele s-au semnat deja pentru o perioada de 6 luni, urmand a se finaliza la inceputul lunii iulie.

In paralel cu instruirea referitoare la social media,  programul a fost structurat asa incat sa permita efectuarea, in primele zile, a unui tur al  Tinutului Secuiesc care a inclus vizite la: Centrul Europe Direct Harghita,  Primăria orașului Odorheiu Secuiesc (sala festivă și prezentarea orașului), Muzeul Haáz Rezső și Vila Haberstumpf (expoziția vaselor din porțelan de Herend), Atelierul de fotografie tradițională Kováts,  satul Corund - Ceramica populară din Korond, Muzeul pălăriilor de paie din Kőrispatak (Crișeni), Expoziția de costume tradiționale din Bögöz (Mugeni) si Biserica fortificată din Derzs (Dârjiu).

Urmatoarea intalnire a centrelor Europe Direct va avea loc in luna iunie, aproximativ 17 iunie, in Bulgaria.

Din partea EDIC Ploiesti a participat la instruirea de Odorheiu Secuiesc,  Dra Diana Crainiceanu – Responsabil Comunicare. 

Publicat în Evenimente
Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.