^Back To Top

Calendar

« Iunie 2016 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Articole filtrate după dată: Iunie 2016

In data de 9 iunie 2016, Centrul de Informare Europe Direct Ploieşti a organizat seminarul EURES – Primul meu loc de munca  la Universitatea Petrol – Gaze Ploiesti .Actiunea s-a derualat in cadrul unui eveniment complex organizat in parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze Ploiesti si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Prahova,biroul EURES .

Avand in vedere conditiile concrete de pe piata fortei de munca in perioada actuala  - nevoia stringenta de specialisti in anumite domenii de activitate, pe de o parte si oferta diversificata de absolventi a UPG Ploiesti, pe de alta parte, aceasta actiune a reprezentat o reala oportunitate atat pentru angajatori, cat si pentru cei interesati de identificarea unui loc de munca.

La Bursa locurilor de munca pentru absolventi au participat  42 firme din judetele Prahova, Buzau, Ilfov si din Municipiul  Bucuresti, care au ofertat un numar de 320 locuri de munca in domeniile : petrol si gaze, mecanic, automatizare, domeniul economic si financiar-bancar, constructii, IT, industrie usoara, turism.

Echipa Centrului de Informare Europe Direct Ploiesti a oferit persoanelor prezente la eveniment consiliere privind gasirea unui loc de munca in alta tara, realizarea unui CV - Europass si aplicarea acestuia online pe site-uri de profil, informatii despre conditiile de viata si munca in spatiul comunitar, drepturile si obligatiile cetatenilor europeni, reteaua Eures.

Tuturor persoanelor informate li s-au oferit gratuit si materiale tematice despre cum functioneaza Uniunea Europeana, despre retelele de informare si asistenta ale UE, ghiduri de orientare profesionala si pe piata muncii, precum si formulare de CV in format Europass.

In cadrul evenimentului Centrul Europe Direct  a organizat  seminarul” EURES – Primul meu loc de munca”, care si-a propus să aducă în atenţia participanţilor principalele oportunităţi pe care le au tinerii în domeniul educaţiei, precum şi pentru dezvoltarea unei cariere profesionale şi acces pe piaţa muncii in Romania sau in orice alta tara a Uniunii Europene

Studentii in functie de interesul lor de a intra in internshipuri la diverse companii reprezentate la Bursa locurilor de munca  sau de a accesa diverse locuri de munca au participat la workshopuri .

In cadrul altui workshop a fost prezentata platforma Web ( http://tipigi.upg-ploiesti.ro/main.php ) pentru gestionarea informaţiilor de la absolvenţi şi agenţii economici . Acest este un instrument creat în scopul adaptării politicii manageriale a Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti la cerinţele mediului socio-economic si se adresează, în egală măsură, atât absolvenţilor (studenţilor) Universităţii, cât şi agenţilor economici interesaţi în recrutarea unei forţe de muncă înalt calificate şi adaptate cerinţelor pieţei.  Platforma face parte  din proiectul Tehnologie informatică pentru promovarea imaginii şi gestionarea informaţiilor de la absolvenţi şi agenţii economici, în scopul adaptării politicii manageriale la cerinţele mediului socio-economic”, proiect iniţiat şi implementat de Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti

Un alt workshop a avut ca tema si a dezbatut rolul internshipului in dezvoltarea si aplicarea competentelor si abilitatilor, dobandirea de contacte valoroase, explorarea diverselor domenii, descoperirea stilului de lucru si preferintelor, ce rol are experienta in dezvoltarea abilitatilor viitorilor angajati si cat de mult conteaza orientarea spre un internship potrivit.  

IMG 2560IMG 2571IMG 2598IMG 2599IMG 2610IMG 2619IMG 2624IMG 2639IMG 2650IMG 2735IMG 2741IMG 2746IMG 2821IMG 2824IMG 2842

Publicat în Evenimente
Miercuri, 29 Iunie 2016 09:20

Ziua mediului

Centrul EUROPE DIRECT PLOIEŞTI a participat in data de 6 iunie 2016 alaturi de Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Ploiesti la un eveniment complex dedicat zilei Mediului care a avut loc la Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova.

Evenimentul avut drept scop informarea elevilor de gimnaziu cu privire la importanta educatiei ecologice, a resurselor naturale si valorificarea lor, prevenirea poluarii si protectia mediului.

Coordonatele actuale ale vietii cotidiene impun abordarea in scoala, alaturi de alte elemente de educatie si probleme legate de educatia pentru calitatea mediului inconjurator.

Astfel se evidentiaza prioritatea majora a noastra, a tuturor, de a cunoaste, proteja si conserva mediul de viata, conservarea naturii devenind eficienta si reala numai atunci cand aceasta va face parte integranta din filozofia si comportamentul nostru.

Aprofundand cunostintele elevilor si actionand cu mai multa intelepciune, putem asigura pentru noi insine si pentru posteritate conditii de viata mai bune intr-un mediu inconjurator mai bine adaptat la nevoile si aspiratiile umanitatii.

Astfel, am sarbatorit Ziua Internationala a Mediului printr-o serie de prezentari menite sa incurajeze participantii in sensul evitarii distrugerii sistematice a naturii si reciclarea selectiva a deseurilor menajere.

Cei 35 de elevi impreuna cu doamna invatatoare Irina Matache au pregatit si prezentat scenete, poezii, eseuri pe teme privind protecţia mediului, o Expozitie de jucarii si alte obiecte confectionate din materiale reciclate si o Parada a modei ECO.

Din partea organizatorilor au luat cuvantul: Dra Diana Crainiceanu, ofiter comunicare Centru ED Ploiesti care a salutat initiativa copiilor de a avea un comportament verde si a distribuit copiilor materiale tematice, stegulete si baloane. 

IMG 1075

IMG 1078

IMG 1086

IMG 1089

IMG 1091

IMG 1106

IMG 1109

IMG 1111

IMG 1117

IMG 1121

Publicat în Evenimente
Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.