Imprimă această pagină
Joi, 31 August 2017 17:30

«10 ani de cetatenie europeana - Vacanta europeana la muzeu»

Miercuri, 30 august Centrul Europe Direct Ploiesti impreuna cu Muzeul Judetean de Arta Prahova „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiesti a organizat  festivitatea de premiere a elevilor ce au participat in aceasta vara la "Vacanta europeana la muzeu".

La intreaga actiune au participat peste 100 de persoane, copii, parinti, cadre didactice, personal de specialitate din partea muzeului.

Programul „Vacanta europeana la muzeu” s-a desfasurat pe perioada vacantei, in lunile iulie- august si a fost destinat  copiilor cu varste cuprinse intre 6 - 14 ani.

Acest proiect este o alternativa interesanta pentru petrecerea vacantei de vara de catre cei mici intr-un mod educativ.

Au fost organizate sesiuni de lucru  pe grupe de varsta: 6 – 9 ani, respectiv 10 – 14 ani  iar grupele au avut maxim 15 copii pentru a putea sa se lucreze direct cu fiecare in parte.

Activitatile au cuprins vizitarea muzeului, comentarii plastice pe marginea lucrărilor aflate în expoziţii, teorie despre istoria artei, folosirea culorii, intelegerea formelor cat şi activităţi practice – desen, acuarelă, modelaj, sub îndrumarea  competenta si dedicata a personalului de  specialitate al Muzeului de Artă Ploieşti.

Expertii Centrului ED Ploiesti au prezentat si au discutat cu participantii despre tarile Uniunii Europene, capitalele lor, steaguri, personalitati si calitatea de cetatean European pe care o avem cu totii, mici sau mari. Copii au fost foarte incantati sa povestesca experientele lor legate de vizite in tarile UE.

Astfel, la festivitatea de premiere, Centrul a oferit premii tuturor participantilor.

Festivitatea s-a incheiat cu o tratatie dulce pentru toti participantii spre deliciul celor mici. Atat copii cat si parinti au apreciat și au fost foarte incantați de inițiativa și organizarea acestui eveniment.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1