^Back To Top

Calendar

« Iunie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Vineri, 03 Iulie 2015 00:00

Prahova - poarta deschisa investitiilor

In contextul Anului European pentru Dezvoltare, Centrul Europe Direct Ploiesti a organizat in data de 2 iulie un eveniment complex cu tema “Prahova - poarta deschisa investitiilor”, prilej cu care a fost lansata şi broşura, in limba engleza, cu aceeasi denumire, brosura adresata oamenilor de afaceri si potentialilor investitori straini.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasa si internationala, cu peste 100 de participanti, pe langa reprezentanţi ai administraţiei locale si judetene fiind prezenţi oficiali de la 16 ambasade, dar şi investitori care şi-au dezvoltat sau care intentioneaza sa-si deschida afaceri in judeţ.

Conferinta a debutat cu alocutiunea de bun-venit a D-lui. Aurelian Gogulescu, Presedinte CCI Prahova  si cateva consideratii privind mediul investitional prahovean:

In Prahova, sunt înregistrate peste 3.000 de societati cu capital strain, investitorii provenind din 80 de state de pe toate continentele, acest lucru fiind posibil si ca urmare a faptului ca judeţul Prahovaa  oferit cele mai bune spaţti, inclusiv terenuri, pentru dezvoltarea afacerilor, in acest context un rol important avandu-l autoritatile judeţene si cele locale.

Totodata, preşedintele CCI Prahova a ţinut sa precizeze ca dezvoltarea economica a judeţului Prahova este susţinuta de doi piloni importanţi: investiţiile – autohtone şi straine - şi exporturile de produse şi servicii.

Aportul investiţional reprezinta o condiţie esenţiala pentru dezvoltarea economica a Romaniei, ca şi a judeţului Prahova, şi la acesta se mai adauga o serie de factori naturali şi umani care plasează judetul Prahova intr-o poziţie deosebit de favorabila din punctul de vedere al gradului de atractivitate pentru investitori.

Judeţul Prahova deţine una dintre cele mai puternice reţele de parcuri industriale de la nivel naţional.

Concret, sunt cinci parcuri industriale cu administrare publica:

 • Ploieşti Industrial Parc, unul dintre cele mai mari de acest gen din Romania – cu patru locatii, in Ploieşti, Urlaţi, Mizil şi Ciorani;
 • Plopeni Industrial Parc; administrator Consiliul Judeţean Prahova
 • Parcul Industrial Brazi; administrator Consiliul Judeţean Prahova
 • Parcul Industrial Barcaneşti – administrator Consiliul Judeţean Prahova
 • Prahova Industrial Parc, unde administrator este Consiliul Local Valenii de Munte,

La acestea se mai adauga alte cinci parcuri industriale cu administrare privata.

La randul sau, şi prefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv, a ţinut sa scoata in evidenta o serie de date, actuale, relevante în cadrul unei statistici de la nivel naţional: Prahova este pe locul I, pe tara, in ceea ce priveste numarul de oraşe; se situeaza pe poziţia a cincea in ceea ce priveşte populatia ocupata si numarul mediu al salariatilor precum si locul sapte atat la capitolul intreprinderi active, cat si in ceea ce priveste lungimea drumurilor publice.

Recenzia brosurii lansate,  a fost facuta de Dl.Conf.Dr.Ec.Cornel Lazar, prorectorul Universitatii Petrol Gaze Ploiesti, reputat specialist in statistica economica, care a apreciat nivelul lucrarii, conceptual si acuratetea informatiilor pe care le considera deosebit de utile pentru intreprinzatori.

Brosura “Prahova - poarta deschisa investitiilor” realizata de specialistii Centrului Europe Direct Ploiesti si ai structurii sale gazda, Camera de comert si Industrie Prahova  este structurata pe 6 capitole, intr-o ordine logica a investitiilor in contextul European si  national si promoveaza mediul investitional din judetul Prahova.

Este un document care va fi folosit in acţiunile si evenimentele pe care le organizam, intalniri cu oficiali din strainatate, cu reprezentanti ai corpurilor diplomatice, cu firmele din străinatate, in cadrul forumurilor de afaceri, dar si in misiunile economice pe care le realizam peste hotare.

In cadrul conferintei, doamna Luana Teodorescu – coordonator Centru Europe Direct Ploiesti si Director Directia Programe si Afaceri Europene a CCI Prahova a prezentat misiunea Centrului Europe Direct Ploiesti si Reteua de Informare din care acesta face parte prin prisma Anului European pentru Dezvoltare.

Astfel,  am aflat ca declararea anului european se face pe teme de interes general, existente la un moment dat iar scopul este de a sensibiliza opinia publica fata de anumite subiecte, de a incuraja dezbaterile si de a schimba mentalitati. In acest sens, deseori, proiectele locale, naţionale si transfrontaliere care abordeaza tema aleasă pentru anul respectiv beneficiaza de finantare suplimentara.

De asemenea, prin intermediul anilor europeni, institutiile UE si guvernele nationale isi exprima angajamentul ferm si transmit un mesaj politic puternic ca tema in cauza va fi luata in considerare in elaborarea politicilor viitoare. In unele cazuri, Comisia Europeana poate propune o noua legislatie in domeniul respectiv.

Tot de la coordonatorul Centrului cei prezenti au aflat cum se alege tema unui An european: Comisia propune o tema care este aprobata, ulterior, de Parlamentul European si de guvernele statelor membre.Temele sunt alese cu cativa ani inainte. Ele trebuie sa fie întotdeauna de interes major pentru institutiile UE si tarile membre. Statele membre, societatea civila, intreprinderile si alte parti interesate ii pot prezenta Comisiei teme de interes

In continuare.Dna Teodorescu a facut o prezentare cu titlul “Pregatirea participarii in proiecte pentru cresterea gradului de absorbtie al fondurilor europene in perioada de programare 2014-2020, care a  avut scopul de a oferi informatii despre aceasta alternativa de finantare celor care doresc sa investeasca in judetul Prahova.

In continuare au fost invitate sa-si prezinte povestea de succes treisprezece dintre cei mai puternici investitori străini care şi-au dezvoltat afacerile in judeţ.

Acestia sunt:

 • Alexandrion Grup Romania
 • Pas Technologies Romania
 • Sky Center
 • Allianso Business Park
 • Centrul Medical Sanconfind
 • Confind Campina
 • Confindustria Romania
 • Vir Company International
 • D’appolonia
 • La Fiammante – O.P. Mediterraneo
 • Modpack System
 • Stonerex
 • Industrie Mica

Acestia au evidenţiat inca o data faptul ca, asa cum a declarat preşedintele CCI, Aurelian Gogulescu, „Prahova este unul dintre principalele motoare ale economiei romanesti”. 

IMG 1450

IMG 1459

IMG 1465

IMG 1473

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.