^Back To Top

Calendar

« Iunie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Joi, 07 Mai 2015 05:50

Simpozionul Ştiinţific Interdisciplinar "Educaţie şi dezvoltare sustenabilă în UE 28”

Miercuri, 6 mai 2015  Centrul Europe Direct Ploiesti a participat la Simpozionul Ştiinţific Interdisciplinar "Educaţie şi dezvoltare sustenabilă în UE 28" organizat la Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Evenimentul a facut parte din campania „ÎMPREUNĂ PENTRU EUROPA” al carei scop este aniversarea Zilelor Europei şi a Uniunii Europene şi afirmarea europeana a tinerilor implicati in activitaţi de natura, educaţionala, culturala, sociala si sportiva.

Partenerii implicati in acest proiect sunt: Centrul Europe Direct Ploiesti, Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti, Centrul Judetean de Cultura Prahova, Centrul de Studii si Cercetari Economice, Centrul pentru Proiecte, Programe si Evenimente Cultural-Artistice din cadrul UPG si Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

  • Deschiderea simpozionului a fost facuta de Dl Profesor Universitar Dr.Ing. Mihai Pascu COLOJA, rectorul UPG care a prezentat speakerii si temele ce vor fi abordate in cadrul intalnirii. Astfel au luat cuvantul:Dl. Profesor Univ. Dr. Cornel LAZAR – Prorector UPG Ploiesti  - care a vorbit despre dezvoltarea durabila ca obiectiv fundamental al Uniunii Europene si asigurarea unui echilibru intre aspectele sociale, economice si ecologice.
  • Dna. Luana TEODORESCU – Director de Programe si Afaceri Europene in cadrul Camerei de Comert si Industrie Prahova si coordonatorul Centrului Europe Direct Ploiesti a vorbit tinerilor stundenti despre invatamantul si sistemele de educație din uniunea Europeana, a prezentat statistici  si cifre si a sfatuit tinerii sa se implice cat mai mult in actiuni de voluntariat, asa incat pana la absolvirea facultatii/masteratului sa acumuleze o experienta cat mai bogata care sa ii ajute in integrarea lor pe piata muncii.
  • Dl Profesor Lector Univ. Dr. Mihai Cristian APOSTOLACHE - Facultatea de Litere si Stiinte a felicitat studentii pentru implicarea si disponibilitatea de care au dat dovada in organizarea evenimentelor din aceasta saptamana si a vorbit despre necesitatea alocarii de resurse financiare pentru invatamant,  in concordanta cu cerintele pietei muncii asa incat absolventii sa se poata integra in munca la un timp cat mai scurt de la terminarea studiilor.
  • Dl. Profesor Univ. Dr. Gheorghe CALCAN – Facultatea de Litere si Stiinte care a sustinut o ampla prezentare despre cronologia zilei de 9 mai in istorie, incepand cu 9 mai 1977 – cand Romania si-a obtinut Indepenta si pana la Declaraţia rostită la 9 mai 1950 de Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe.
  • Domnul George Brezoi  vicepreşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) – a vorbit studentilor din perspectiva unui absolvent al Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti si fost secretar de stat .
  • Dna Proferor Mihaela CIOPI OPREA a sustinut o expunere cu tema „Motivatiile asigurarii calitatii educatiei in Romania”.
  • In incheiere Dra. Andreea Musat, fost ofiter de informare in cadrul Centrului Europe Direct Ploiesti si absolventa a UPG Ploiesti a impartasit celor prezenti din recenta sa experienta  ca angajat intr-un stat UE, (Marea Britanie) si pasii pe care i-a urmat pana la obtinerea postului.

In paralel, au rulat pe ecran proiectii tematice si filmuletul de prezentare al Centrului Europe Direct Ploiesti.

Actiunile vor continua si in zilele urmatoare si va invitam sa celebram impreuna bucuria de a face parte din marea familie a  Uniunii Europene. 

IMG 9228

IMG 9231

IMG 9242

IMG 9280

IMG 9283

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.