^Back To Top

Calendar

« Aprilie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Marți, 24 Februarie 2015 06:08

Viitorul educatiei în UE şi oportunitatile oferite prin Erasmus+

Miercuri 18 februarie 2015, Centrul Europe Direct Ploiesti a organizat la sediul CCI Prahova, un seminar/dezbatere privind Viitorul educaţiei în UE şi oportunităţile oferite prin Erasmus+.
La seminar au participat 30 de persoane, studenti, elevi, tineri voluntar, profesori, alte tipuri de personal didactic, formatori, persoane care lucreaza intr-o/pentru o institutie/organizatie cu scop educational, persoane fizice interesate de program.
Dezbaterea „Viitorul educaţiei în UE şi oportunităţile oferite prin Erasmus+” face parte din activitatile organizate de Centrul Europe Direct Ploiesti in contextul cresterii gradului de informare a comunitatii locale privind oportunitatile oferite prin politicile si programele UE.
Avand în vedere obiectivul principal al programului Erasmus+, de a imbunatati sansele de angajare ale tinerilor prin dobandirea de competente suplimentare apreciate de angajatori, precum și îmbunătățirea competențelor lingvistice ale acestora, dezbaterea „Viitorul educatiei în UE şi oportunităţile oferite prin Erasmus” si-a propus sa aduca in atenţia participanţilor principalele oportunitati pe care le au tinerii in domeniul educaţiei, precum şi pentru dezvoltarea unei cariere profesionale si acces pe piata muncii.
Dezbaterea a fost moderată de doamna Luana Teodorescu – Director Pograme si Afaceri Europene CCI Prahova si Coordonator Centru Europe Direct Ploiesti care a vorbit despre obiectivele si actiunile programului.
Cu ajutorul acestui program, în perioada 2014-2020, peste 4 milioane de europeni vor avea șansa de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat in străinătate.
În prezent, programul Erasmus+ acoperă cinci mari domenii:
- educație școlară - oportunități pentru personal și instituții;
- educație și formare profesională - oportunități pentru elevi, ucenici, stagiari, profesori, instituții și întreprinderi;
- învățământ superior - oportunități pentru studenți, personal, instituții și întreprinderi;
- învățământ pentru adulți - oportunități pentru personal, instituții și întreprinderi;
- integrare europeană - oportunități pentru profesori, cercetători și instituții.
Doamna Luana Teodorescu a detaliat oportunitatile domeniului „Educatie si formare profesionala”” din cadrul programului.
Erasmus+ le oferă elevilor, stagiarilor și ucenicilor din sistemul de învățământ și formare profesională posibilitatea de a câștiga experiență profesională în străinătate, de a dobândi noi competențe și de a învăța noi limbi străine.
Stagiile de practică în străinătate îmbunătățesc capacitatea de inserție profesională și facilitează trecerea de la educație și formare la viața profesională, consolidând totodată cooperarea europeană în domeniul educației și formării profesionale
Elevii din învățământul profesional pot urma stagii de practică sau pot lucra ca ucenici în străinătate:
• într-o întreprindere;
• la un loc de muncă, de exemplu într-o instituție publică sau într-un ONG;
• într-o unitate de învățământ și formare profesională, în paralel cu perioade de formare la locul de muncă într-o întreprindere.
Durata unui stagiu de practică sau a unui contract de ucenicie variază de la două săptămâni la un an. Pregătirea face parte integrantă din activitate și poate include cursuri de limbi străine și o pregătire culturală și practică.
Participantilor li s-a oferit gratuit ultimul numar din publicatia Comisiei „Buletin de Europa” dar si alte materiale de informare pe diverse domenii, pentru o mai buna cunoastere a Uniunii Europene, a drepturilor si obligatiilor pe care noi toti in calitate de cetateni europeni le avem.

IMG 6386

IMG 6389

 

IMG 6391

IMG 6411

IMG 6429

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.