^Back To Top

Calendar

« Aprilie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Vineri, 20 Februarie 2015 06:11

Lansare proiect Scoala Internationala de Excelenta in Turism si Antreprenoriat

Miercuri, 11 februarie 2015, Centrul Europe Direct Ploiesti a participat la lansarea proiectului Scoala Internationala de Excelenta in Turism si Antreprenoriat ce se desfasoara in perioada 11 – 13 Februarie 2015 la Ploiesti. 

Intalnirea organizata de Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatea Petrol – Gaze Ploiesti,  s-a desfasurat la sala AP 10,  incepand cu ora 12:00. 

La eveniment au participat peste 50 de persoane, reprezentati ai studentilor , cadre universitare, oficialitati locale, antreprenori straini absolventi ai UPG.

Au participat si au luat cuvantul : Prof. univ. dr. ing.  Pascu Mihai Coloja, Rector UPG Ploiesti,  Conf. univ. dr. Daniela Buzoianu, Prodecan Facultatea de Stiinte Economice, , Prof univ. dr. Cornel Lazar, Prorector, Prof. univ. dr. Marian Zaharia ; Aurel Borsan , Presedinte Biroul de Turism pentru Tineret , Anda Baciu, Secretar General Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, Asist. Univ Dr. Alina Brezoi,dna  Claudia Stancu , Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperative Ploiesti, Tareg Zuhair Awamleh si Vasilios Aidonis antreprenori straini absolventi ai UPG.

Din partea Centrului Europe Direct au fost prezenti la eveniment Dna Luana Teodorescu - Director Directia Programe si Afaceri Europene a CCI PH/Coordonator Centru Europe Direct Ploiesti care a prezentat relatia buna si deosebit de lucrativa, intre UPG si CCI Prahova, si Dl. Octavian Zainescu - info ofiter Centrul Europe Direct Ploiesti.

Scoala Internationala de Excelenta in Turism si Antreprenoriat este un proiect educational unic dedicat cu precadere studentilor de la specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, reprezentand un proiect inovativ. Misiunea Scolii este aceea de a acorda şansa unei educaţii sănătoase creând premisele legăturii dintre succesul în carieră şi setul de valori personale. Obiectivul acestui proiect este reducerea diferentelor existente intre conceptele teoretice predate in cadrul cursurilor si realitatile proiectelor practice, implicand pentru sustinerea studentilor, specialisti din turismul romanesc si international precum si reprezentanti ai partenerilor din mediul de afaceri romanesc, cu o mare experienta in domeniu, dobandita in proiectele complexe derulate pana in prezent.

Printre obiectivele specifice proiectului regasim:

- Asigurarea programelor de coaching, workshop-uri si seminarii tematice cu specialisti ai partenerilor din proiect, pentru studentii selectati pe baza unor criterii prestabilite;

- Dezbateri referitoare la cele mai noi strategii in domeniul turismului si la programele destinate tinerilor intreprinzatori;

- Asigurarea suportului cadrelor didactice din cadrul Facultatii de Stiinte Economice, care coordoneaza proiectul pe parcursul lucrarilor Scolii de Excelenta, pentru grupul tinta.

Grupul tinta este format din 50 de studenti din noua centre universitare: Universitatea din Piteşti, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Universitatea din Oradea, Universitatea Valahia din Targovişte, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti.

IMG 2325

IMG 2340

IMG 2380

IMG 2391

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.