^Back To Top

Calendar

« Aprilie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Joi, 05 Februarie 2015 12:11

Vizita regionala a Doamnei Angela FILOTE, Sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Miercuri, 4 februarie, Camera de Comert si Industrie Prahova a primit vizita Doamnei Angela FILOTE, Sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
Intalnirea s-a desfasurat la sala Europa a Camerei de Comert si Industrie, cu incepere de la ora 16:00.
La eveniment au participat peste 40 de persoane, reprezentati ai: Inspectoratului Judetean Scolar, Agentiei de Ocupare a a Fortei de Munca Prahova, Polului de Crestere Ploiesti, Agentiei de Dezvoltare Sud Muntenia - Prahova, Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova, Directiei pentru Agricultura PRAHOVA, Universitatii Petrol – Gaze Ploiesti, Colegiului National “ Virgil Madgearu“ Ploiesti,Centrului Europe Direct Mizil, dar si reprezentanti ai mediului de afaceri prahovean, beneficiari de fonduri europene sau interesati in accesare. Din partea CCI Prahova au participat: Dl Presedinte Aurelian Gogulescu,Dna Luana Teodorescu - Coordonator Europe Direct/Director Programe si Afaceri Europene;Dna Mihaela Hristache Director Relatii,Dna Alexandra Petre Director Comunicare, Dra Diana Crainiceanu si dl Octavian Zainescu - info ofiteri Centrul Europe Direct Ploiesti/consilieri Directia Programe si Afaceri Europene.
Discutiile au debutat cu alocutiunea de bun venit a D-lui Aurelian Gogulescu-Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova care a vorbit despre relatia CCI Prahova cu Reprezentanta Comisiei Europene,despre vizitele anterioare ale sefilor de delegatie UE la noi si despre Acordul de Colaborare semnat in 2013, pentru 5 ani, cu Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, pentru gazduirea la CCI Prahova a Centrului de Informare Europe Direct.
Dl Presedinte a facut o scurta trecere in revista a activitatii Centrului in primii 2 ani de activitate cu exemplificari si video ale acestora.
In continuare a luat cuvantul Dna Angela Filote care a vorbit despre masurile de implementare a politicilor europene la nivel local si despre Planul european de investitii propus in premiera de noul Presedinte al Comisiei Europene, Dl. Jean Claude Juncker. Acest nou instrument al Comisiei Europene a fost creat pentru a sprijini finantarea investitiilor strategice, mari,intinse pe o perioada de timp mai mare decat o perioada normala de programare de 7 ani si care au un grad mare de risc. S-a constatat ca desi in UE in ultimii doi ani s-au inregistrat cresteri economice, totusi investitiile nu au crescut, ceea ce dovedeste ca acestea au fost atrase de catre Asia respectiv SUA, piete care au o mai mare apetenta pentru investitiile cu risc sporit.
Fondul de 316 mld E creat la nivelul Comisiei la inceputul acestui an impreuna cu Banca Europeana de Investitii, nu va fi repartizat pe criterii geografice sau politice ci va fi alocat numai pe proiecte care conving CE ca trebuie sa fie finantate, proiecte care vor adduce plus valoare economica dar si sociala. 75% din fond va verge catre proiectele de infrastructura mare, inclusive cele din sanatate si social iar 25% va fi alocat pentru a creste accesul la credite al IMM-uri-lor. Fondul de investitii si-a propus un indicator de success al alocarii de 15 Euro la 1 Euro investit care se apropie de actuala rata de multiplicare a Bancii Europene de Investitii care este de 18-20 Euro la fiecare 1Euro investit. Este de dorit ca investitorii sa fie preponderant din statele membre ale Uniunii Europene,Dna Filote dorind ca in 2020 sa avem bani atrasi din acest Fond si in Romania.
Mai multe informatii despre acest Plan de investitii a spus ca vor fi transmise Centrelor Europe Direct care le vor transmite firmelor interesate.
lntalnirea a cuprins o sesiune de intrebari si raspunsuri privind oportunitati de accesare a fondurilor europene sau problemele intampinate in derulare.
La solicitarea Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, CCI Prahova a organizat si gazduit o Conferinta de presa a acestora la sediul CCI Prahova.
Inainte de plecare Dna Angela Filote,Sefa Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, imperuna cu cei doi colegi dna Monica Loloiu, consilier politic si Dl.Mihai Rosioru, atasat de presa au vizitat si apreciat Centrul Europe Direct Ploiesti aflat in cadrul CCI Prahova.

IMG 5827

IMG 5835

IMG 5840

IMG 5846

IMG 5878

IMG 5879

IMG 5893

IMG 5896

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.