^Back To Top

Calendar

« Iunie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Joi, 18 Decembrie 2014 00:00

De la suflet la suflet

In data dec 17 decembrie, Centrul Europe Direct Ploiesti a gazduit la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, serbarea de sfarsit de an a copiilor cu dizabilitati din cadrul Asociatiei Humanitaria Ploiesti.

Sa auzi un copil spunand „mama” sau „tata”, sa poţi merge cu el la plimbare in parc sau in vizita la prieteni, sa-l auzi recitand o poezie sunt lucruri firesti pentru majoritatea parinţilor. Şi, totuşi, pentru parinţii copiilor cu autism, toate aceste lucruri reprezinta doar un vis indepartat.

Pentru a veni in sprijinul lor, Asociatia HUMANITARIA a realizat, pe parcurusul anului 2014, un program pentru copii si tineri cu autism, desfasurat cu ajutorul Primariei Ploiesti.

Prin acest proiect specialistii incearca sa remedieze comportamentele neadecvate ale copiilor cu autism urmarindu-se integrarea cat mai buna a acestora in familie si societate.

Sub indrumarea pedagogilor, cei 26 de copii s-au pregatit asa cum au putut ei cu un mic spectacol de poezii şi cantece, daruindu-ne un moment de bucurie, atat noua cat si parintilor prezenti la festivitatea de incheiere a anului.

Cu aceasta ocazie, echipa Centrului Europe Direct a dorit sa transmita ca, mai mult ca oricand fata de restul anului, sarbatorile crestine de iarna ar trebui sa ne aduca aminte ca trebuie sa ne gandim si sa ne aplecam cu mai multa atentie la semenii nostril, la cei care au nevoie de ajutor, fie si cu o privire blanda sau un gand bun.

Chiar daca societatea nu este alaturi de ei, exista totusi oameni care reusesc sa-si dedice activitatea si sa-si canalizeze toate  eforturile si energia, fie individual fie prin intermediul unor asociatii, acestor copii care tot timpul, nu numai de Craciun sau Sfintele Pasti, au nevoie de ingrijire, rabdare, de multa intelegere si, mai ales, de dragoste.

IMG 4767

IMG 4880

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.