^Back To Top

Calendar

« Iunie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Marți, 12 August 2014 05:41

Sunt voluntar, deci exist !

Centrul Europe Direct din cadrul Camerei de Comert si Industrie Prahova a desfășurat, în data de 12  august  2014, o sesiune de informare europeană despre importanța implicarii in actiuni de voluntariat, cu persoane inactive din mediul rural, din judetul Prahova, in special femei.

Seminarul a avut scopul de a le familiariza pe acestea cu noțiunile de baza ale voluntariatului si invatarea prin metode non-formale.

Echipa Centrului Europe Direct Ploiesti  a initiat exercitii interactive si simulari care sa le trezeasca interesul si care sa le dezvolte abilitatile necesare pentru a fi un bun voluntar si pentru a  utiliza creativitatea in actiuni de voluntariat.

Printre temele abordate in cadrul sesiunii se numara:

- cunoasterea reglementarilor legale privind voluntariatul, inclusiv toate drepturile pe care le aveti in calitate de voluntari

-  aflarea avantajelor unui voluntar pe piata muncii

- Contractul cadru de voluntariat si importantei acestuia

-  cunoasterea organizatiilor si institutiilor care selecteaza voluntari, precum si cerintele acestora in privinta profilului voluntarului

- importanta voluntariatului in companii si care sunt companiile ce considera deja voluntariatul ca o experienta profesionala

- demersurile pentru a deveni voluntari in cadrul unei organizatii sau institutii

- “trucuri” pentru a transforma pozitia de voluntar intr-un post permanent

-  voluntariatul international si cum pot aplica pentru un post de voluntar in strainatate

- retele de voluntari in care se pot inscrie, precum si oportunitatile de formare si pregatire profesionala de care pot beneficia gratuit.

Inca o data a fost subliniat faptul ca pentru a fi beneficia de drepturile conferite de cetatenia UE, grupurile tinta trebuie sa tina insa cont de o regula  importanta, şi anume participarea, astfel ca persoanele prezente au fost invitate si incurajate sa faca voluntariat si sa se implice activ in societate,  in speranta producerii unor schimbări in bine la nivelul participantului, dar si al comunitatii. 

IMG 1460

IMG 1475

IMG 1477

IMG 1505

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.