^Back To Top

Calendar

« Iunie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Joi, 05 Iunie 2014 11:56

FOODS AND DRINKS FROM SUNNY BULGARIA 3

In data de 15 mai 2014, Centrul Europe Direct Ploiesti a participat activ la un eveniment de prezentare denumit “FOODS AND DRINKS FROM SUNNY BULGARIA 3” organizat de Camera de Comert si Industrie Prahova si Biroul Economic si Comercial al Ambasadei Bulgariei in Romania, ce s-a desfasurat la Sky Center Paulesti la Sky Center Paulesti.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Bulgariei, Ministerului Agriculturii si Alimentatiei din Bulgaria, Agentiei de Reglementare a Sigurantei Alimentelor din Bulgaria, Agentiei Viticultorilor si Producatorilor de Vin din Bulgaria, companiilor producatoare din Bulgaria si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania.

La prezentare au  participat peste 40 de firme din Bulgaria, producatori, distribuitori, exportatori si importatori de vinuri si produse alimentare care si-au exprimat interesul special de a intalni firme prahovene, in vederea stabilirii unor parteneriate de colaborare viitoare.

Participantii au avut ocazia de a degusta produsele bulgaresti si de a discuta cu reprezentantii companiilor bulgaresti, ai Ambasadei Bulgariei si BRCCI diferite oportunitati de colaborare bilaterala .

Conceptul Slow Food promovat de echipa Centrului Europe Direct in cadrul evenimentului se opune standardizarii gustului, apara nevoia de informatii pentru consumatori, protejeaza identitatile culturale legate de alimentatie si traditiile gastronomice locale.

Mai precis, Slow Food militeaza pentru pastrarea produselor alimentare, agricole si tehnice de prelucrare traditionale, transmise din generatie in generatie, venind astfel in apararea biodiversitatii cultivate si salbatice, dar si sa protejeze locurilor cu valoare istorica, artistica si patrimoniul gastronomic al unei comunitati.

Au fost distribuite si materiale despre conceptul de Slow food si alimentatie sanatoasa.

Reprezentantii Ambasadei Bulgaria in Romania au apreciat interesul manifestat de firmele prahovene si au exprimat sprijinul ambasadei pentru concretizarea intentiilor de colaborare intre firmele romane si cele bulgare, precum si speranta ca toti participantii vor contribui la eforturile comune derulate pentru multiplicarea si intensificarea schimburilor reciproce intre cele 2 state membre UE, Bulgaria si Romania. 

IMG 0087

IMG 0099

IMG 0160

IMG 0166

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.