^Back To Top

Calendar

« Iunie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Luni, 18 Martie 2013 00:00

18 – 20 martie 2013 Intalnirea anuala a Centrelor Europe Direct - Bruxelles

Evenimentul a avut ca tematica “ Viitorul economiei europene” si a fost moderat de Linda Mitchell si Maria Scordialos , facilitatori cu mare experienta in lidershipa participativ.

 

Primele interventii au fost ale- dnei Vivianne Reading - Vice-Presedintele Comisiei Europene si ale dlui Othmar Karas Vice-Presedinte responsabil cu Politici de informare si comunicare al Parlamentului European. Si au avut ca tema restaurarea increderii in europa a cetatenilor europeni.

Vice-Presedintele Reading a cerut un feedback referitor la modul in care putem readuce Uniunea Europeana in prim-plan pentru cetateni.

Cativa participanti din sala au luat cuvantul despre cum activitatile lor readuc increderea si atentia cetatenilor catre ceea ce inseamna Europa.

A urmat interventia dnului Dominique Reynie Director general al Fundatiei pentru inovare politica, profesor de stiinte politice la Institutul de stiinte politice Paris care a avut ca tema “Nivelul opiniei publice europene”

La finalul zilei a avut loc un panel de discutii care a avut ca principala tema ‘’Viitorul Uniunii europene in conditiile actualei crize’’ si la care au partcipat personalitati din diverse tari europene:

Discutiile au fost in general in jurul necesitatii implicarii mai mari in reducerea crizei in tarile din sudul Europei, in posibilitatea unei federalizarii a Europei si a mentinerii Euro ca moneda unica.

Ziua a doua a avut ca tema”Remobilizarea cetatenilor pentru proiectele europene” si a avut o parte comuna urmata de programe separate pe Reprezentante.

Aceasta zi a fost mult mai interactiva dupa fiecare prezentare urmand discutii pe grupe mici de lucru in care se roteau reprezentanti EDIC din diverse tari prezente.

Prima interventie a avut ca tema “Necesitatea unei cetatenii active” si a fost sustinuta de dna Anna Maria Darmanin, Vice-Presedinte a Comitetului European Economic si social si a fost urmata de o dezbatere cu tema – Stimularea angajamentului cetatenilor pentru viitorul europei, care va fi rolul centrelor Europe Direct . In urma acestei dezbateri s-a scos in evidenta rolul centrelor de interfata intre cetatenii din fiecare tara a UE si Comisia europeana.

Urmatoarea interventie i-a apartinut Dlui Laurent Thieule, Director de Comunicare, Presa si Evenimente, Comitetul Regiunilor si a avut ca tema Valorile Europene ca baza de plecare pentru dezbaterea cu tema “Provocari si Oportunitati pentru Institutiile europene/Centrele Europe direct pentru a implica cetatenii in Proiecte europene”

S-a lucrat pe grupuri de cate 5 participanti din tari diferite. Principalele provocari au fost considerate-comunicarea, implicarea, necesitatea de a fi proactivi, iar oportunitati:accesul la informatie,lucrul in retea, posibilitatile de training. Responsabilitatea a ceea ce faci si ce si cum comunici au fost considerate atat oportunitate cat si provocare.

Ultima dezbatere a intalnirii a avut ca tema ‘ Cum putem depăși provocările in relația cu cetățenii și cum putem stimula participarea la Alegerile europene” si a fost facilitata de Ylva Tivéus, Director, Directoratul pentru Cetateni, DG Communication, de la Comisia Europena, cea care a facut si inchiderea oficiala a lucrarilor conferintei .

Delegatia noastra a terminat programul in locatia Autoworld si am mers sa vizitam impreuna Centrul de Contact Europe Direct.Am vizitat locul unde se primesc toate intrebarile de la cetatenii (numarul verde 08000…si intrebarile pe e-mail).

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.