^Back To Top

Calendar

« Aprilie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Newsletter

Linkuri utile si Parteneri

comisia-europeana-logo

Camera de comert

prefectura-ph

stema

Consiliul judetean

UPG

AJOFM

Miercuri, 13 Februarie 2013 00:00

13 -18 februarie 2013 – Participare trainning Retea Europe Direct la Predeal

In perioada 13 - 18.02.2013 s-a desfasurat la Hotel Piemonte din Predeal un program de formare destinat membrilor retelei Europe Direct din Romania. La instruire au fost convocati reprezentati ai celor 31 de Centre Europe Direct din Romania.

Sesiunea de trainning a fost organizata de Dna IOANA MARCHIŞ, coordonator Europe Direct si a fost structurata in 2 parti:

1. Training abilitaţi de lucru cu mass-media

2. Tehnici de comunicare non-formala prin metoda teatrului de improvizaţi

Prima parte a instruirii s-a derulat pe parcursul a 2 zile (14-15 februarie), a avut tema „Training abilitaţi de lucru cu mass-media” si a fost sustinuta de trainnerii dl. LUCA NICULESCU,redactor-şef RFI şi realizator Digi TV si dl. LAURENŢIU DIACONU-COLINTINEANU,jurnalist RFI Romania şi coordonator MedAlert.ro.

In introducere acestia au vorbit despre peisajul media din România (polarizare, probleme de libertate a presei, formarea agendei publice). Apoi au fost aduse in discutie „Comunicatele de presă” ca mod de comunicare cu presa. Trainnerii au explicat cursantilor ce este un comunicat de presa, ocaziile in care trebuie redactat un comunicat, cui se adreseaza, la ce foloseste, de ce l-ar interesa pe un jurnalist.

Un alt subiect atins a fost „Comunicarea online şi pe reţelele de socializare” si s-a bucurat de toata atentia celor din sala, reprezentatii Retelei ED fiind direct interesati de tehnici de atragere a publicului sau de comportamentul unui cititor online.

Jurnalistii au impartasit regulile generale pentru „Organizarea unei conferinţe de presă” . Incepand de la sala, aspecte tehnice si logistice, cum se adreseaza o invitatie de presa, mape vs suport digital si pana la ce trebuie sa urmarim dupa conferinta, totul a fost prezentat in detaliu si pe intelesul fiecaruia.

Dupa insusirea elementelor teoretice de comunicare cu presa scrisa, audio si presa audio-video, trainning-ul a simulat desfasurarea unui interviu. Toti cei prezenti au avut, pe rand, ocazia de a fi filmati in timp ce li se puneau intrebari pe teme europene si de a se pregati astfel pentru acordarea un interviu real.

A doua zi au fost vizionate interviurile realizate si au fost evaluate, fiecare dintre protagonisti primind sfaturi si consiliere personalizata in functie de problemele intampinate la inregistrari.

Cea de a doua parte a instruirii din zilele 16 - 17 februarie a avut tema: “Tehnici de comunicare non-formala prin metoda teatrului de improvizaţie” si a avut ca trainneri pe Dna. Mihaela Sîrbu, actriţa si Dna Ileana Racoviceanu, trainer metode non-formale.

Participantii au impartiti in 2 grupe si s-au realizat exerciţii de improvizaţie si de performing axate pe comunicare.

Au predominat exercitiile de grup bazate pe relationare, comunicare, ascultare, coordonare, prin care participantii s-au cunoscut intre ei si au invatat sa colaboreze.

Exercitiile si jocurile propuse de traineri au avut ca scop: dezvoltarea imaginaţiei, intuiţia si flexibilitatea, sa gandesti pozitiv, sa capeţi incredere in tine, sa inveti sa asculti si sa-ti consolidezi relaţiile cu cei din jur.

Toate acestea s-au petreut intr-un mediu distractiv, lipsit de concurenta, in care fiecare si-a putut explora latura artistica, iar toti cei prezenti si-au putut exersa creativitatea şi spontaneitatea.

 

Copyright © 2013. Europe Direct Ploiesti  Rights Reserved.